19 Ekim 2014 Pazar

Yeni Yazılar & Yeni Yazarlar

Değerli biyoinformatik meraklıları,

Sizlere bir haberim var. Farkettiğiniz üzere bir süredir yazma sıklığım oldukça azaldı, yoğunluğumdan ötürü de maalesef üzerine çok düşemiyorum. Ancak bu blogda yeni yazarlarımızla daha geniş bir alanda daha fazla bilgi paylaşıyor olacağız. Deniz'in yazılarını zaten uzun süredir takip ediyorsunuz ve ben de zevkle okuyorum. Yeni dönemde Deniz'e ek olarak daha geniş bir yazar grubu ile devam ediyor olacağız. Amacımız mümkün olduğunca farklı konularda ve çok da kesişmeyen içeriklerle ilerlemek, ancak hepimizin ilgi alanları eninde sonunda bir yerlerde kesişiyor, bu nedenle bazı zamanlarda bazı konuları çok farklı bakış açılarıyla da okuma fırsatı bulabileceksiniz. Yazarlarımızın kişisel bloglarını da takip etmenizi öneriyorum, onlardan da yeri geldiğinde her bir yazarımız kendisi bahsediyor olacak.
Açıkçası birçok açıdan heyecanlıyım. Hedefimiz, daha fazla kişinin biyoinformatikle ilgili konularda merakını giderebilecek daha geniş ve detaylı bir Türkçe kaynak oluşturmak.

Ceyhun'un deyişiyle; eğlenerek, öğrenerek ve üreterek yaşamanız dileğiyle :)


Sözün Özü:
Bilgiyi üreten insanların aynı zamanda bu bilgiyi paylaşması sanırım en büyük sosyal sorumluluklardan biri. Yeni yazar ekibimiz de edindikleri bilgi ve deneyimlerini sizlerle paylaşıyor olacak. 



Proje:
Uzman olabilecek kadar bilgi sahibi olduğunuzu düşündüğünüz bir alanda kişisel blogunuzu oluşturmanızı öneririm.

Meraklısına:
Bu blogu yazmaya başlamadan önce kimseyle paylaşmadığım bir girişimim daha olmuştu ve yarım bırakmıştım. Bu blogdaki yaklaşımım ise ilk 10 yazımı oluşturduktan sonra paylaşıma açmak oldu; birçok açıdan motive edici bu yaklaşımı kişisel blogunuzu oluştururken kullanmak işinize yarayacaktır.